2012. január 30., hétfő

CamScanner - Szkenneljünk a telefonunkal 5 mp alatt

Egy újabb gyöngyszemre akadtam az Android-tenger üledékes mélyén. A program neve: CamScanner - Phone PDF creator. Scannelés 5 másodperc alatt.

Az első látásra "eldobható" kivitelű szoftverről a használata során hamar kiderült, hogy mekkora ötlet és mennyire hasznos. Kifejezetten azoknak a kedves felhasználóknak ajánlanám, akiknek gondot okoz az irodai vagy otthoni scanner használata. Netán időrablónak tartják amíg bebootol az asztali PC-jük vagy csak egyszerűen távol vannak mindezen lehetőségektől. Esetleg egy hosszabb hajóúton düdörögnek az Indiai-óceánon, mialatt remek koktélokat szürcsölgetve fejükbe villan a felismerés, hogy meg kellene örökíteni az egyik koktél receptjét.

Bátran állítom, hogy e program segítségével gyors szkennelést hajthatunk végre, ráadásul használható minőségben! Persze függ sok tényezőtől, melyek befolyásolhatják az elkészített kép minőségét: kézremegés, megvilágítás, az eredeti dokumentum minősége stb. Remegő kezű öregasszonyok sötétben NE használják!

Lényeg, hogy stabilan tartsuk telefonunkat a képkészítés alatt. Ha megvan a fotó, máris kijelölhetjük a lap sarkait, melyeket a program megfelelő szélességre fog korrigálni. A jelölésen kívüli részek levágásra kerülnek. Tehát akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem teljesen merőlegesen fényképeztük le a doksinkat vagy netán kisebb méretű, mint az elkészült kép. (persze azért törekednünk kell a "tökéletességre")

Végül a program egy gyors képmódosítást hajt végre, mely eredményeként kontrasztosabb lesz a dokumentumunk.

Néhány ötlet, amik szkennelésére alkalmas lehet:

       - Számlák
       - Blokkok
       - Újságcikkek
       - Névjegykártyák
       - Levelek
       - Könyvek
       - Ebéd (ezt én szeretném beszkennelni a számba.)

Félretéve a viccet és a korgó gyomromat, a program még arra is fel van készítve, hogy a telefonunkon levő képekkel dolgozzon (azokból csináljon PDF scan-t).
Plusz még valami!
Internet segítségével feltölthetjük dokumentumainkat Google Docs, Box.net, Dropbox fiókunkba.
Blútóton és email-ben küldhetjük tovább csatolmányként.

Néztem a Market hozzászólásokat:
"A kis program nem rendelkezik Twitter opcióval..."  ezen még sírtam is... :DD
"olyan szívesen tolnám fel Twitterre a beszkennelt számláimat..." 

Nem is tudom elképzelni, hogy manapság hogy lehet élni Twitter opció nélkül... mindjárt odaírom az "- Ebéd" alá, hogy Twitter opciót akarunk!!! :DDDD

  BeszaBehu...


Integrált keresési opció könnyíti még az életünket.

Írjatok véleményt kommentben!



További jó napot!













1 megjegyzés:

  1. hello nagyon jó a progi csak nekem vaku meg vaku nélkül is fényes el mosódott lesz .

    VálaszTörlés

Ide írd a kérdésedet vagy véleményedet.